Nu har garnet ligget i bejdsen et par dage (jeg har ikke lige haft tid til at gøre noget ved den). Men i dag har jeg fri, og lidt tid til at hente noget gyldenris ud fra skuret, som har hængt til tørre siden de blomstrede i sommer.

Jeg er spændt på, hvor meget farve de tørrede planter vil afgive.

Første skridt er at klippe de tørrede planter i mindre stykker. Herefter kommer de op i farvegryden med en masse vand. Jeg giver det et opkog for at se, om der kommer farve fra planterne. Hele stuen dufter af te – og når jeg googler tørret gyldenris, kan jeg også se, at man faktisk kan købe det til netop te. Der kan man bare se :o)

Med et stykke køkkenrulle tester jeg lige om der er farve i den varme suppe.

IMG_20160314_122300

Noget er der da, men om det bliver ligeså flot gult, som det jeg farvede med de friske planter i sommer, kan jeg da godt tvivle på lige nu. Men farvegryder overrasker altid.

Gryden bliver sat ud i kulden lidt for at garnet ikke skal få et varmechok, når jeg putter det i om lidt. Herefter giver jeg det varme – tæt på kogepunktet – i en times tid, og så får det lov at stå til jeg har tid til at tage det op – måske i morgen. Jeg har bejdset og klartgjort 300 gram uld og har lige bestilt en hel masse mere, så der snart kan komme rigtigt gang i plantefarvningen herhjemme.

Kom så forår, kom så planter!!