I sidste uge var jeg på en fantastisk Kr. Himmelfartsferie på skønne Fyn med min familie. Jeg fik virkelig slappet af og nydt ungerne – og det dejlige solskinsvejr. Vi var bl.a. rundt i Middelfart og til traktortræk i Nr. Aaby – jow jow, man er vel mor til to raske drenge :o). På vej hjem var vi også et smut på Jernbanemuseet i Odense. Og så har den ellers stået på arbejde mandag, tirsdag, onsdag. Så der har ikke været meget farve- eller strikketid den seneste uges tid.

Jeg fik dog strikket den lille pige-cardigan til min niece færdig, som jeg skrev om i sidste indlæg. Den er strikket i strømpegarn som jeg farvede med kraprod i sommer, og den er blevet rigtig fin, synes jeg. Jeg mangler bare lige at sætte knapper i.

IMG_20160505_160351 20160508_091539 IMG_20160507_101334 plantefarvet cardigan kraprod

I går fik jeg bejdset en god portion garn, så nu jeg er klar til at farve igen. Og i dag har jeg sat en ordentlig grydefuld almindelig syre over. Det har jeg ikke prøvet at farve med før, men det stod i alle grøftekanterne på Fyn, så jeg fik plukket en masse og bragt med hjem. Jeg har sat farvesuppen over, og drengene synes det lugter forfærdeligt, så jeg venter med at farve med det til i morgen – hvor jeg har fri og er alene hjemme. Så har suppen også fået lov at stå og trække farve ud længe. :o)

Garnnyheder

Da jeg kom hjem fra Fyn, kunne jeg trække en masse avocado-mælkebøtte garn op af farvegryden. Det første bad fik en mere brun-grøn farve end det andet bad – formentlig fordi der var mest avocado i dét. Det andet er mere lysegrønt – men det er svært at beskrive. Se billedet herunder. De er til salg i webshoppen her:
http://plantefarvetgarn.com/product/avocado-maelkeboette-lammeuld/

http://plantefarvetgarn.com/product/510/

Jeg har også fået en hel masse nyt garn hjem – både noget super lækkert og blødt norsk uld – perfekt til tykke sweatre – og en masse strømpegarn. Så der er basis for masser af plantefarvning den kommende tid, og det er jo dejligt, for der sker SÅ meget i haven i øjeblikket.