Den sidste uges tid har stået i blåtræ-grydens tegn. Jeg har farvet en masse af min lækre strømpegarn, uld-silke og lammeuld og det er utroligt, hvor mange forskellige resultater, der kan komme op af samme gryde.

Alle de forskellige lilla farver der kom op af de tre farvninger i blåtrægryden i denne omgang.
Alle de forskellige lilla farver der kom op af de tre farvninger i blåtrægryden i denne omgang.

I alt tre farvebade er det blevet til, og farverne er bare SÅ smukke. Men jeg er også liiiidt vild med lilla! At dømme efter reaktionerne på instagram er jeg ikke den eneste. Så det bliver ikke sidste gang, jeg laver sådan en gryde.

De tre uld-silkegarner til venstre blev solgt med det samme, men ellers er resten kommet i min webshop:

http://plantefarvetgarn.com/product/lilla-lammeuld/

http://plantefarvetgarn.com/product/lilla-stroempegarn/

Lyselilla uld-silke

 

Tulipan-forsøg
Jeg har også sat gang i et lille blomstereksperiment. De fleste af mine tulipaner er ved at være færdige, og jeg har set på nettet, at man kan tage bladene og lægge til solfarvning i patentglas – så det har jeg gjort. Et glas med de mørke-blålige tulipaner og et med de rødlige. De blå har afgivet en del farve til vandet, mens de røde blade indtil nu afgiver gul farve. Det er min lækre (og dyre) uld-silke jeg har puttet i – fordi det var det eneste, jeg havde bejdset og klar på det tidspunkt. Så jeg håber, det bliver fint.

Brændenælder og rabarber

Mine kommende “projekter” er brændenælde og rabarberblade. Dille fra Ravelry skrev til mig i går og spurgte, om jeg havde lyst til at komme og plukke brændenælder hos hende – hun bor ikke så langt herfra. Det vil jeg selvfølgelig gerne. Og i haven står rabarberne rigtig smukt i øjeblikket, så det er bare om at komme i gang med dem. Om planerne helt holder stik, må tiden jo så vise. Jeg har før skrevet, at jeg ville farve med bestemte planter, og så er det alligevel blevet til noget andet. :o)