Jeg har haft ret travlt den seneste uges tid, så det er ikke blevet til meget tid ved plantegryderne. Til gengæld har jeg nydt det gode vejr i haven med drengene, når vi er kommet hjem om eftermiddagen – og det er jo slet ikke så tosset.

Men jeg har da fået sat en kæmpe grydefuld rabarberblade over og farvet med dem. Jeg var nemlig også løbet tør for bejdse (både alun og vinsten), så jeg måtte finde noget farvemateriale, som kunne give farve uden bejdse. Jeg har læst mig til at rabarber skulle virke sådan pga. det høje indhold af oxalsyre. Det er jo synd at bruge rødder og stængler (synes jeg), selv om de ellers skulle kunne give nogle flotte rødbrune farver. Men stænglerne skal jo spises – og det er altså trods alt vigtigere end plantefarvning. herhjemme – selv om det måske næsten kan være svært at tro på 😉

I gryden kom alle de store blade, og de fik lov at stå og boble lidt for sig selv og køle af igen inden garnet kom i. Det duftede herligt af rabarber i starten.

Dagen efter fik det et godt opkog, så jeg var sikker på at trække så meget farve ud som muligt. Og først dagen efter igen kom det op og ud at hænge. Det var meget grønligt lige da det kom op, men efterhånden som det tørrede, blev farven mere gyldenbrun – dog stadig med en snært af grøn. Det er blevet virkelig smukt meleret – præcis som jeg bedst kan lide det! Jeg tror det ville blive et virkelig smukt sjal – måske med en kontrastfarvet kant. Men det er jo bare mine tanker. Strømpegarnet (det jeg sælger til 125 kr pr fed) er så blødt og lækkert at det kan bruges til alt muligt andet end strømper. Det er 75 superwash merino og 25 % nylon og løber 400 meter på 100 gram.
http://plantefarvetgarn.com/product/gyldenbrunt-stroempegarn/

Farveinspiration

For at have noget mere at vise jer – uden at kunne nå at lave ret meget – har jeg taget et par farveinspirationsbilleder, hvor man kan se nogle af farverne fra shoppen sammen. På den måde er det måske lettere at få en idé om, hvad der passer sammen. Jeg tror, jeg vil prøve at få lavet flere af den slags billeder fremover.

I dag er bejdsen så endelig ankommet, og jeg har nået at sætte en enkelt gryde over. Jeg når måske en mere i morgen, og så må vi se om jeg kan få farvet lidt i weekenden. Men ellers bliver det først i næste uge, hvor jeg har nogle flere skæve arbejdstider = kan nå en masse om formiddagen mens resten af familien er ude af døren. 🙂

Tulipanfarveeksperiment

Jeg tror, jeg sidste gang skrev om mit farveeksperiment med de næsten-visne tulipanblade. De står stadig i vindueskarmen og pynter så fint. Jeg har puttet de sidste tulipanblade op til dem, men det har nu ikke gjort det helt store ved farven. Jeg tror ikke jeg får så meget mere farve ud af dem – der var heller ikke så mange – så når jeg får tid, vil jeg tage de to uld-silkefed op og se på resultatet. Det skal I selvfølgelig også nok få lov at se.