Jeg er jo startet på arbejde igen efter sommerferien, og haft en del tidlige vagter, så jeg har været ret de seneste dage. I går orkede jeg egentlig ikke noget der havde med garn at gøre, men så fik jeg alligevel kigget på mine solfarvningsglas, som jeg flere gange har truet med at tømme, da det i lang tid ikke har set ud som om der skete mere. Og så bestemte jeg mig for at tømme dem, og se hvad der var kommet ud af det.

Det er ca. en måneds tid siden jeg satte dem i gang. I første omgang puttede jeg orange rosenblade og lyserøde pæoner i. 

Jeg kunne ret hurtigt se at det gav gul, og ville forsøge om jeg kunne få lidt mere farve i. Så da min lilla rose og mørkelilla klematis begyndte at tabe blade, lagde jeg en masse af dem i det ene af glassene – og senere også i det andet. Vandet fik en smuk lilla farve, men når jeg vendte og drejede glasset, kunne jeg se at garnet stadig var gulligt – måske med et grønligt skær.


Det fik lov så at stå i et solrigt vindue – og af og til også på terrassen i solskin, så det virkelig kunne blive varmet godt igennem. Jeg tilføjede et par gange ekstra blade og tog de første orange og lyserøde op – de var blevet helt farveløse.


Som nævnt tog jeg dem så ud af glassene i går. Det første havde fået en lidt mat gul farve – ikke så spændende, synes jeg. Det ser mere spændende ud på billedet 


Det andet glas åbnede jeg efter vi havde spist, det har fået en mere grøn farve, men stadig ikke super spændende. De er ikke helt tørre endnu, så de får lige lov at tørre inde  jeg afskriver dem (læs: putter dem i en ny farvegryde).

Men jeg er slet ikke færdig med solfarvning. Jeg synes det er utroligt dekorativt med de her glas. Min mor har været så god at samle avocadoskaller og -sten til mig, så det skal jeg snart have gang i igen.