Jeg har haft et par hængepartier med noget garn, jeg havde farvet, men ikke lagt på siden. På min fridag i dag har jeg nået at få lagt ca. halvdelen på – bl.a. det merino og polwarth uld jeg farvede med figenblade i sommer og det uld-silke jeg farvede med rejnfan. 

Test af lysægthed

Jeg blev spurgt til lysægtheden på det, og kunne ikke rigtig læse mig frem til det nogen steder, så for at undgå triste miner hos en kommende køber, hvis garnet nu slet ikke holdt farven, klippede jeg et par små stykker af og viklede om et stykke papir. Det har nu ligget i den mest solrige vindueskarm i et par måneder, og da det stadig er gult – dog falmet, som alt andet ville blive i så lang tid i direkte sol, tør jeg godt at sætte det til salg. Det har en rigtig flot og kraftig gul farve. 

Merinoen har meget fine meleringer mens polwarthen fra andet bad er blevet meget ensartet i farven.

Du kan se dem her:

http://plantefarvetgarn.com/product/kraftig-gul-merino
http://plantefarvetgarn.com/product/gul-polwarth
Jeg havde også tre fed polwarth farvet med blomsterne af Johannesurt liggende. De er nu også at finde på hylderne. 

Tilbud på norsk uld

Husk at der stadig er tilbud på den lækre norske uld fra Hillesvåg Ullvarefabrik. Køber du mere end fem fed er der 16% rabat på alle fed nork uld – både den to- og tretrådede. Du skal bare bruge rabatkoden “norsk uld” ved checkud  (spørg endelig hvis det driller).

Håber I alle får en dejlig efterårsdag! Her er lige et billede af gårsdagens høst fra drivhuset  (jo de to af dem er agurker).