Forleden var jeg hjemme med min ældste søn, som havde hovedpine og var halvsløj. Op af formiddagen trængte vi begge til at komme ud og få lidt frisk luft. Han ville gerne køre skateboard og jeg tog et par poser med for at samle egeblade ved nogle nærliggende egetræer. 

På vores vej gennem kvarteret mødte vi en sød dame, som var ved at samle valnødder. Jeg fik øje på alle de grønne skaller der flød over hele fortovet og gik i gang med at samle dem. Vi faldt hurtigt i snak, og det viste sig at hun bor lige i nærheden og er kreativ – og uldtosset – ligesom jeg. Hun fortalte, at hun “redder” uldgarn fra fx markeder og genbrugsbutikker, og at hun havde en masse ufarvet garn derhjemme. 

Jeg fortalte om, hvordan man kan farve det med plantefarver, og snakken gik lystigt. En lille time senere kiggede hun forbi med en masse garn og en lækker syltetøj. 

Hun fik lov at kigge på alt mit plantefarvede garn, og var ret vild med flere af farverne og kvaliteterne, men kunne ikke helt bestemme sig.

Vi aftalte, at jeg kunne få lov at lege med det ufarvede garn, hun havde, og at hun så kommer forbi en anden dag og vælger noget af mit allerede farvede garn, som kan passe til hendes eller datterens projekter. 

Skønt med en lille byttehandel og ikke mindst sjovt at møde en anden kreativ i nabolaget. 

De mange valnødder kom selvfølgelig straks i gryden (som stod og var tom – oh gru!) Op i med to af de sjove krøllede grå garn, jeg lige har købt hjem og to af de sidste fed norsk uld (to-trådet).

Den hvide uld til venstre og den grå til højre er farvet i samme gryde.

Næste projekt er de egeblade jeg også fik plukket forleden – så må vi se om der også stadiger farve tilbage i dem.