Der har ikke været tid til nogen form for plantefarvning siden jeg kom hjem fra efterårsferie i Spanien. Jeg har kun haft én fridag siden, og der var en masse praktisk der skulle ordnes hjemme. Jeg har derfor heller ikke fået skrevet på bloggen – der skal jo gerne være noget at skrive om, så jeg ikke spammer jer unødigt.

Men selv om jeg ikke har fået farvet noget, får I alligevel en lille hilsen i dag. Der er nemlig kommet en masse nye følgere til både på nyhedsbrevet på www.plantefarvetgarn.com, på Facebook-gruppen Plantefarvet Garn og på min instagramprofil ankajo. Og jeg vil gerne byde jer allesammen rigtig hjerteligt velkommen til. Jeg er glad for, at I vil kigge og læse med – og I er altid velkomne til at skrive kommentarer til billeder og indlæg eller privatbeskeder til mig. Jeg svarer så hurtigt og så godt, jeg kan.

I den forløbne uge er jeg blevet kontaktet af en lokal strikkeforening i Holbæk, og spurgt om jeg vil komme ud til en caféaften og holde foredrag om mit lille foretagende. Det er jeg meget beæret over.

Strik

Jeg har heldigvis ofte mulighed for at strikke mens jeg er på arbejde. De seneste fire uger har jeg, som tidligere beskrevet, været med i årets Stephen West (Westknit) mkal, hvor der hver uge er sendt et “clue” ud og efter fire uger har man strikket et sjal. Det er jeg lige blevet færdig med at strikke, men jeg mangler at hæfte ender og skylle det op. Det var rigtig sjovt at være med til, men ikke nær så overraskende som det har været de tre andre gange jeg har deltaget . 

OG resultatet . .. tja… bedøm  selv ? Det er strikket i mit to-trådede norske uld og kæmpestort.

Nu har jeg så slået op i det spændende én-trådede engelske uld fra Jacobs får, som løber 360m/100 gram. Det skal blive til den islandske trøje Hrađi fra bogen Islandsk Strik, som jeg fik af drengene i fødselsdagsgave . Jeg er meget spændt på, hvordan det arter sig. Det krøllede en del, da jeg farvede det, men foreløbig ser det ganske fint ud. Det er en bluse i tyndt garn på store pinde, så det går rimelig hurtigt – og så er der masser af farveskift, så jeg rigtig kan få testet de forskellige farvebade, jeg har lavet.