Kære alle sammen

Så er det december, og hjemme hos os har vi haft travlt med at pynte op og få gang i kalenderlysene. I år er det meste af julepynten endt på drengenes værelser. Der gik nærmest “kartoffel-woman” konkurrence i at få pyntet mest op. Meeeen man kan da også se at det snart er jul i stuen. Drengene har lavet hver deres kalenderlysdekoration til den årlige julehyggedag hos mine forældre. Lille Axeline er ikke blevet snydt, men har fået et fint nisselys, da hun jo ikke selv kan lave dekoration endnu.

Julehygge

Jeg har langt om længe gjort mit Stephen West sjal fra hans årlige mystery-knit-a-long (mkal) færdigt. Der skulle bruges tre 100 grams fed med farver skiftende fra lys til mørk og fem mindre kontrastfarver.

De er selvfølgelig alle plantefarvede. De tre hovedfarver er farvet med blåtræ i henholdsvis 1.,2. og 3. bad. Noget er polwarth og andet er merino. Det har samme løbelængde og kan fint strikkes sammen. Merinoen er en smule glattere/blødere.

Kontrastfarverne er forskellige rester, jeg havde. Både polwarth, lammeuld og merino. De tyndeste har jeg strikket med dobbelt tråd. Den hvide er ufarvet, den gule er gyldenris, den røde er krap, den grønne er duftløs kamille med jern og den grå er egeblade med jern.

Jeg har ret meget i tvivl om sjalers udformning undervejs. Sådan har jeg det næsten hver gang med hans mkals. Jeg har været med de seneste fem år, og kun ét af de foregående sjaler kom i brug. Men hver gang har det været en sjov og lærerig proces, fordi han bruger mange forskellige teknikker og finesser i sine designs. Så det har aldrig været spildt arbejde.

Plantefarvet garn håndfarvet

Selv om jeg ikke har fået farvet noget siden sidst, står butikken ikke stille. Der er stadig dejlige kunder der kigger forbi, og jeg pakker og sender selvfølgelig stadig, hvis nogen skal nå at have noget under juletræet. Man er også altid velkommen til at lave en aftale  at kigge forbi og se og mærke på garnet – uden købetvang naturligvis.

Min lille Axeline er nu blevet 4 måneder, og der er snart mulighed for at jeg får lidt friere hænder. Så mens jeg endnu sidder med baby på armen – og nyder dét, bliver der lagt store planer for hjemmefarveriets fremtid.

Kan I nu have en dejlig december!

2 Comments

  • Birte Christiansen

    Det er et flot sjal du har strikket. Det må have taget lang tid. God jul til dig og din familie. Hilsen fra Birte

    • Mange tak Birte. Ja det har taget lang tid med en baby på armen… Der er ikke så meget strikketid i øjeblikket. Men det skal nok komme igen…
      Også rigtig glædelig jul til dig!

Comments are closed.