Plantefarve,  Tagrør

Regnvejr er strikkevejr

Endelig endelig endelig kom der lidt regn til vores tørstende have. Hele 4,3mm er det blevet til. Det er stort set det samme som der ellers er kommet i løbet af de seneste 3 måneder. Og selv om det langt fra er nok, var det alligevel forfriskende med et lille “splash” fra oven.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Rabatkupon

Og så er der jo intet som regnvejr der kan give én en god undskyldning for at sidde og strikke lidt i sofaen. Det fejrer jeg ved at give 20% rabat på alt det skønne plantefarvede garn i shoppen til og med på søndag den 5/8-2018. I skal bare skrive koden “regn” ved check-ud.

Farvning med tagrør

Jeg har længe ønsket at farve med blomsterne fra tagrør, men først i år er der lykkedes mig at få plukket nok til et reelt eksperiment. Som en del af jer nok har set på facebook og/eller instagram fik jeg en neongulgrøn farve ud af første forsøg. Jeg kogte blomsterne lige efter plukning, og dagen efter kom garnet i. Selv om resultatet er mere grønt end jeg kunne få frem på billeder, havde jeg alligevel håbet på en mere kraftig grøn. Jeg har heldigvis stadig en god portion blomster i fryseren, som jeg vil prøve at farve med i regnvand (hvis der da er nok i mine beholdere). Vandet i min vandhane er meget hårdt, og jeg tænker det kan være derfor det ikke blev rigtig grønt. I hvert fald vil jeg forsøge igen og se om det kan lykkes. Jeg har læst mig til at farven fra tagrør med tiden falmer over i det mere gullige, men nogle farver skal bare nydes mens de er der, synes jeg, og ellers må man også bare sætte pris på og forundres og over det foranderlige. Det skal i hvert fald prøves, hvis der er regnvand nok.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″]