cochenille,  Garn,  Plantefarve,  webshop

En dejlig barsel lakker mod enden

På mandag starter jeg på arbejde igen efter en dejlig lang barsel med mit tredje barn – skønne Axeline fra juli 2017.

Jeg har haft tid til at lave en masse i mit hjemmefarveri, dog ikke helt så meget som jeg måske havde håbet. Tre unger tager alligevel en hel del af ens tid, og vi har først fået pasning til den lille her i allersidste øjeblik og er stadig i gang med indkøring- hurra for Københavns Kommune som stadig/endnu engang mangler vuggestuepladser. Det var også et problem for ti år siden da den store skulle starte…. Nu har vi da i hvert fald en plads hos en privat indtil vi forhåbentlig engang få der hvor den mellemste går. Indtil da skal ungerne tre forskellige steder hen hver morgen. Gys!

Nå nok om det. I min lille biks har jeg fået farvet en masse garn, som ligger klar og venter på jer på hylderne i webshoppen https://plantefarvetgarn.com//shop

Jeg har bl.a. farvet en masse lækker lammeuld, som løber 350m på 100 gram. Det er farvet i alverdens farver i mellem 1 og 6 feds batches, og er super lækkert til efterårs- og vinterbeklædning. Dejligt blødt og kradsefrit naturligt uld (ikke superwash behandlet). Her fx den lækre “chokoladedrøm” – farvet med umodne valnødder og -skaller.

En del af dem har jeg farvet i solfarvningsglas for at udnytte de mange skønne soltimer vi har haft her i sommer. Jeg er vild med den proces, selv om den er langsommelig. Men det giver bare de fedeste farver og effekter på garnet, og så er det umuligt på forhånd at gætte hvad der kommer op af glassene, for der er så mange faktorer, der spiller ind. Samtidig er det en dejlig bæredygtig farvemetode. Man udnytter varmen fra solen, og slipper dermed for at bruge komfur eller blus. Der går heller ikke så meget vand til farveprocessen, og det passer stort set sig selv.

En del af det solfarvede garn er allerede solgt, men der er noget tilbage og også stadig et par fed i glassene udenfor. Så det er stadig muligt at få fingrene i. Kig efter det under menupunktet “lammeuld“. De forskellige farver kan blandes præcis som man har lyst med bare det er samme løbelængde.

Luksusblanding på vej

I øjeblikket har jeg travlt med at farve på den skønneste blanding af kameluld og cashmere. Det er kabelspundet og rigtig tykt og vamset. Det er ikke i shoppen endnu, jeg skal lige have farvet det sidste. Men det er LIGE til at putte sig i! Jeg laver det hele i forskellige farver og så kan man blande eller nøjes med et enkelt fed til fx en vinterhue, el.lign. mere om det når det er færdigt. Glæd jer!

Helt igennem danskproduceret mohair

Jeg har også haft travlt med et afsindigt lækkert mohairgarn. Jeg mødte et par angorageder på en ferietur i det vestsjællandske og købte ti fed spundet med lidt merino af deres skønne pels på Hjelholt Uldspinderi. Det er farvet med cochenille og løber 350m på 100 gram og jeg har lavet 400 gram i den mørke cerise farve og 600 gram i den lyserøde “prinsesse”. Det kommer i shoppen snarest.

Papirnusseri til den store guldmedalje

Bag kulisserne er der også sket en hel masse. Jeg har fået cvr-nr, lavet virksomhedskonto i banken, mobilepay og en HEL masse andet med regler og love og regnskaber og papirer…. og jeg ved snart ikke hvad. Så nu hedder firmaet helt officielt Plantefarvet Garn by/ankajo – og så kan jeg sælge til butikker, tage på markeder, osv, osv. Det håber jeg, at der bliver tid til fremover.

Nu vil jeg nyde de sidste par dage af min barsel med min skønne familie!

Tag endelig kontakt hvis I har spørgsmål eller kommentarer – eller hvis I bare ikke kan vente på nogle af de lækre sager jeg har vist frem her. Og husk at tage et kig ind omkring shoppen og se om ikke der er noget der kan friste.

Hav det rigtig rart derude.

Bedste hilsner

Anne Katrine (ankajo)

En kommentar