IMG_20160414_172834
De friske nektarinblomster og grønne skud er klippet i småstykker og klar til opvarmning.

Det er forår og alting springer ud. I drivhuset blomstrer nektarintræet og er samtidig vokset så stort at det – ja faktisk er vokset helt ud af ruderne og havde smadret flere glas. Vi har derfor måttet skære det en hel del ned her mens det stod i fuldt flor. Jeg kunne ikke nænne bare at smide det hele væk, så jeg har gemt de mest blomstrende og mest friske skud. Og her i eftermiddag klippede jeg dem i små stykker og puttede dem i farvegryden.

De fik lov at stå i blød mens vi spiste, og har så fået et opkog her til aften. Og sikke en fornøjelse! Der har bredt sig den skønneste duft af marcipan i hele huset. Da jeg rørte i gryden første gang kom min ældste søn springende for at se, hvad der dog duftede SÅ godt. :o)

IMG_20160414_201616
Efter en time på blusset dufter der skønt i hele huset. Farven er blevet gul-brun. Det bliver spændende at putte garn i.

En lille køkkenrulletest viser at vandet er gulligt. Jeg havde heller ikke regnet med andet, men håber måske alligevel at der er lidt orange – eller i hvert fald gyldent i. Nu får det lov at køle lidt af, og så lægger jeg garn i inden jeg går i seng, så det kan stå og trække hele natten. I morgen når jeg kommer fra arbejde, kan det så blive varmet godt igennem.

 

Det er så dejligt at se det hele vokse frem i haven på denne tid af året. Så skal der rigtig eksperimenteres i farvegryden – og naturligvis også farves en masse med de planter, jeg ved giver flotte og holdbare farver.

 

One Comment

Comments are closed.