Plantefarve

Tilbage til hverdagen

Hej med jer derude

Selv om det er en uge siden jeg vendte tilbage til arbejdet efter sommerferien, føles det først for alvor som om hverdagen begynder i morgen, når ungerne skal tilbage i skole og børnehave.

Lækkert sommergarn i shoppen

Som I måske har set på min Instagramprofil, har jeg denne sommer strikket en dejlig t-shirt i mit mosgrønne sommergarn.

Jeg kan rigtig godt lide blandingen af silke, hør og uld når det er varmt. Det bliver ikke for varmt og tungt som et rent uldgarn kan blive, men er let og åndbart og virkelig rart at bære. Og bliver det køligere ud på aftenen, luner det.

Det tilpasser sig egentlig den temperatur det er udenfor. – Måske lige bortset fra de dage hvor det var over 30 grader. Pyyyyyh…

Hvis du vil nå at strikke et lille sommerprojekt inden det gode vejr forsvinder, eller som er klar til foråret, har jeg stadig sommergarn tilbage på hylderne. Til min t-shirt (str. L) brugte jeg 190 gram.

Sommergarn i tre farver. Bland dem eller strik ensfarvet.

Et særligt strømpegarn

Jeg har også haft noget helt andet på pindene. Nemlig et par strømper i et rigtig sjovt uldgarn fra MAMA garn&uld.

Garnet er spundet på en helt speciel måde i noget særligt uld og derfor utroligt slidstærkt selv uden kunststoffer som nylon og polyamid. Det er ikke særlig blødt, så jrg forestiller mig at bruge strømperne i mine vandrestøvler udenpå et par almindelige strømper. Men nu får vi se. Måske er de slet ikke så kradse, når de først kommer i brug.

Naturfarvet og valnøddefarvet strømpegarn sammen. Strømperne har ikke været blokket endnu.

Garnet kommer i en naturlig hvid, men jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig for at plantefarve noget af det.

Så to af de tre fed jeg havde købt, har jeg farvet med umodne valnødder og valnøddeblade. Det ene med solfarvning, det andet traditionelt i farvegryde. Jeg er synes resultatet blev fantastisk.

Havfruetæppe på vej

Mit næste projekt er i garn fra bagerst i gemmerne. Mindst ti år har jeg haft det liggende. Min datter på fem ønsker sig brændende et havfruehaletæppe. Så det er nu på pindene i noget temmelig rædselsfuldt og syntetisk garn i diverse lilla farver.

Havfruehaletæppe på vej i mærkeligt, men sjovt gammelt garn

Jeg har fundet en gratis opskrift på ravelry, og kombinerer den med et hajtæppe, jeg engang strikkede til min ældste søn. Det skal nok blive godt.

Jeg tror ikke der er nok af det lilla garn, men så må der noget andet i. Havfruehaler kan vel godt være stribede?

Rigtig god strikke-, hækle-, nørklelyst derude!

Kig endelig ind forbi min webshop og se om der er noget der kan friste. Jeg bliver SÅ glad hver gang der tikker en ordre ind!

Mange skolestartshilsner

Anne Katrine

Plantefarvet Garn https://plantefarvetgarn.com/

Kommentarer lukket til Tilbage til hverdagen