Noget af det, jeg synes, der er allersjovest ved at farve med planter er, at man aldrig helt ved, hvilke farver der dukker op af gryden. Der er så mange forskellige faktorer, der kan spille ind – årstid, plantens alder, levevilkår, mængden af plantemateriale i forhold til garn, temperaturen man farver ved, osv., osv.

Som jer der har fulgt med på bloggen ved, har jeg leget med avocadosten og -skaller den senere tid. Hver gang vi har fået avocado herhjemme (hvilket desværre er alt for sjældent), har jeg gemt resterne i fryseren, og for et par uger siden satte jeg gang i farveudtrækningen i to patentglas i vindueskarmen. De fik hurtigt en fin orange farve – som blev mørkere og mørkere. Men den lilla-lyserøde farve jeg har set andre opnå, dukkede ikke op. Formentlig fordi der skulle have været tilsat salmiak til badet – og ikke bare vand, som jeg gjorde.

For et par dage siden kunne jeg altså ikke vente længere, og var også bange for at der ville begynde at danne sig mug i glassene nu hvor temperaturen endelig er steget lidt og solen kigger frem. Jeg satte derfor først avocadeskallerne over med 300 gram fin lammeuld. Det har fået lov at stå i gryden nogle dage med jævnlige opvarmninger for at trække så meget farve ud som muligt – og fæstne den.

Da jeg trak den op og vaskede den, blev den faktisk meget lig den farve, der var i glassene – lidt lysere – men jeg måtte også fylde lidt ekstra vand i gryden for at garnet kunne blive dækket. En anden gang skal jeg nok samle endnu mere materiale, så det ikke skal fortyndes på denne måde! Der var ikke noget farve tilbage i badet, så det blev hældt ud, og i kom portionen med avocadoskallerne sammen med 200 gram garn. Det har jeg så lige hevet op af gryden, og det er samme farve – men lidt mørkere. Ganske fine lyse rødbrune farver, men slet ikke det, jeg havde forventet.

Nu er de til salg i shoppen: http://plantefarvetgarn.com/product/lys-roedbrun-lam…d-avocadoskaller/

http://plantefarvetgarn.com/product/lys-roedbrun-lammeuld-avocado-sten/

Jeg har også haft lidt strikketid

Den seneste måneds tid har jeg brugt det meste af min fritid på at farve garn og sætte webshop/blog op. Men nu hvor det så nogenlunde er oppe at køre, har jeg haft tid til at få strikket lidt igen.

Færdig strik Journey
Journey af Lisa Renner er endelig blevet færdig.

Bl.a. har jeg færdiggjort “Journey” af Lisa Renner, som jeg købte et smukt-smukt kit til på AOH-messen i Rødovre. Det har taget mig næsten tre måneder at få den færdig, men nu er det altså endelig lykkedes, og den er blevet SÅ fin, synes jeg. Desværre er det næsten ved at være for varmt til at gå med den nu. Men den skal nok komme i brug på et tidspunkt!

 

Strik med mit eget garn

Og så skulle der jo noget nyt på pindene – og det skulle selvfølgelig være noget af mit eget plantefarvede garn.

Jeg har længe kigget

strik med kraprod farvet garn
Soft Wave Cardigan af KnitbyTrineP på pindene. Garnet er farvet med kraprod sidste sommer.

på to nøgler kraftig strømpegarn, jeg farvede med kraprod sidste sommer. Jeg dyppede dem, så halvdelen blev kraftig rød og den anden halvdel noget lysere, og det har kriblet i fingrene efter at se det strikket op.

 

Da KnitByTrineP så havde 3 opskrifter for 2’s pris forleden, slog jeg til, og slog op til den skønne skønne Soft Wave Cardigan. Hendes mønstre kan altså varmt anbefales. De er virkelig gennemarbejdede og med super fine detaljer – og ikke for meget montering.

 

1 Comment

Comments are closed.