Den danske sommer er temmelig utilregnelig i år – med fed streg under regn! Jeg har en kun en uge tilbage af min ferie – og der har ikke været mange solskinsdage. Men sådan er det jo.Vi har da fået klippet hækken i dag indimellem bygerne.

Som jeg fortalte forleden, har jeg farvet med skvalderkål igen. Da jeg trak garnet op af gryden var det meget grønt, men efter det er tørret, er det blevet mere gulgrønt. jeg har dog haft virkelig svært ved at få den grønne farve frem på billeder – som de, der følger mig på instagram måske har set her i løbet af dagen. I andre kan få billederne her:
Skvalderkål plantefarvet garn

Skvalderkål plantefarvet garn

Skvalderkål plantefarvet garn

Farvning med blåtræ 

Jeg synes ikke der var nok fut i suppen til at farve mere garn i den, så jeg smed den ud og satte i stedet en stor gryde blåtræ til opblødning. Det skal gerne stå et døgns tid i vand inden der kommer garn i. Så langt fik det ikke helt, men da det var godt blødt op, lagde jeg tre fed merinould i. Det fik lov at varme hele aftenen i går, og til formiddag tog jeg det op. Det er blevet lige som jeg foretrækker det: masser af lækre dybe nuancer af mørk blå og lilla og indimellem små “pletter” med lysere toner ad samme farver. Jeg tror, det bliver rigtigt flot når det er tørt. 

Blåtræ merino plantefarvet garn

Jeg farvede også på en meget kraftig blåtræsuppe sidste år, og garnet blev til en sød lille raglantrøje til min yngste søn. Den blev lidt stor, så han kan stadig passe den – og selv om den har været brugt rigtig meget, holder farven rigtig godt. Jeg har ellers læst om blåtræ at det ikke skulle give så holdbare farver som fx indigo. Men jeg tror, der er tale om mange mange års brug, for jeg har også læst at det var dét, man brugte til blåfarvning i bl.a. England før indigoen kom til.

Kommenter gerne, hvis I ved mere om det. :mrgreen:

Blåtræ plantefarvet garn

2 Comments

Comments are closed.