Jeg var i tvivl om der stadig er farve tilbage i de gyldenris, jeg har stående i haven. De er stadig grønne, men blomsterne er færdige og nogle af de nederste blade er begyndt at blive brune.

Der er jo kun én måde at finde ud af det på, så jeg plukkede en hel masse og satte en gryde over.

Inden jeg lagde en masse garn i, prøvede jeg lige at dyppe en ende af de grå fed, jeg bejdsede i går, i gryden for at se om der var farve i.

Der kunne jeg se, at der heldigvis er masser af farve i. Og gul på grå giver de smukkeste grønne farver, så jeg var spændt på at tage den op af gryden her til morgen  og se på resultatet. 

Det har fået en rigtig flot olivengrøn /gulgrøn farve. Jeg kunne ikke dy mig for lige at tage et billede op mod den flotte blå oktoberhimmel vi har i dag. Her ser garnet dog noget mere gult ud end det egentlig er.

Her nedenfor kan man se det hænge og tørre i skyggen sammen med det originale garn.

Krøller på garnet 

Der er noget overspind  (hedder det vist) i garnet, så det krøller temmelig meget. Om det har nogen betydning for hvordan det arter sig når det bliver strikket op, ved jeg ikke. Eller om man kan/bør gøre noget ved det. Det er superlækkert og blødt, så jeg håber ikke det har den store betydning. Men kommenter meget gerne, hvis I ved noget om det. Jeg har fået et tip på instagram om at hænge noget tungt i forneden mens det tørrer. Men jeg ved ikke om det så ødelægger elasticiteten i garnet?

Hav en dejlig tirsdag allesammen 🙂

4 Comments

 • Gitte Jørgensen

  Superflot farve. Det gør altså noget særligt ved at farve på gråt garn.
  Mht overspinding, så ved jeg, at flere spindere bruger at dampe garnet over en elkedel eller en gryde.

  • Ja, det er SÅ flot at farve på gråt garn. Det er helt klart noget jeg vil eksperimentere mere med.
   Tak for rådet om dampning. Jeg må lige se hvordan det er når det er tørt.

 • Gun Mow

  Jeg ville nok ikke hænge noget tungt i enden – tror også det er for hårdt ved garnet. Jeg ville nok vikle det fugtige garn op på en haspemølle i balancen mellem lige netop at strække det lidt, men ikke at trække det meget ud…og så lade det tørre på møllen

Comments are closed.