Garn,  kraprod,  Plantefarve

Så er jeg i fuld sving igen

Endelig er der kommet godt gang i farveriet herhjemme. Da der ikke ligefrem er det store at høste udenfor i dette frostvejr, har jeg gang i tørrede planter og rødder fra mit lager. I første omgang har jeg lavet en masse dejlig kraprodssuppe, som giver smukke røde farver.

De første portioner er noget dejligt blødt og slidstærkt merino-nylon i mellemtykkelse (ca. Pind 4-5 mm), som jeg har farvet af flere omgange, for at få forskellige nuancer af rødlige farver, som kan bruges sammen i et langsomt farveskiftende forløb. De er alle blevet rigtigt fint melerede, lige præcis som jeg godt kan lide det. Jeg regner med at sælge dem i sæt af 4×100 gram til 449 kr plus porto. Så skynd dig at sige til, hvis du vil have fingre i et af dem, for der er kun til fire sæt!

https://instagram.com/p/BfqAUnkhHkh/

Jeg er også i gang med at farve noget lækkert svensk uld. Det løber 300 meter/100 gram og jeg har købt det i forskellige naturlige farver (grå og råhvide), som gør at plantefarverne fremstår meget forskelligt. Det er rigtig sjovt. I første omgang har jeg også farvet med kraprod. Jeg har lavet en lidt tyndere farvesuppe, så de naturlige uldfarver stadig får lov at skinne lidt igennem. Det synes jeg er så smukt. Næste skridt er noget tørret gyldenris, jeg har gemt fra i sommer. Det er i gryden nu.

Lyseste overfarvning med kraprod, hvor den naturlige farve fra ulden får lov at skinne igennem.

https://instagram.com/p/BfQMS0hBRZy/

Hvis mit indlæg denne gang ser lidt anderledes ud end det plejer, er det fordi jeg er en smule udfordret på teknikken. Min computer røg en tur i gulvet og kan ikke længere lades op, og min telefon blev overfaldet af en nysgerrig baby og virker heller ikke længere (jeg skulle gerne modtage en ny i løbet af de næste par dage). Det betyder at jeg må lave alt på ipaden i øjeblikket, og det kræver lige lidt tilvænning når man er vant til pc og Android. Derfor har jeg sat disse links ind til mine instagrambilleder. Det må jeg lige få arbejdet lidt på…. jeg håber, I kan bære over med mig så længe. Jeg synes, jeg havde så meget dejligt nyt, at jeg var nødt til at få skrevet et indlæg på bloggen.