Jeg har de seneste par dage haft travlt med den kedeligste del af procesesen – nemlig at bejdse kilovis af garn. Jeg har bl.a. indkøbt strømpegarn (80% uld, 20% nylon), uld/silke i både DK og Fingering-tykkelse og økologisk merinould i DK-tykkelse. Planen er at sætte det til salg, når det er farvet færdigt. Det bliver lidt spændende! :o)

Nogle af dem har jeg allerede farvet med halvdelen af de tørrede gyldenris, jeg har haft hængende i skuret vinteren over. I morgen har jeg en kærkommen fridag, og der håber jeg at nå en masse røde nuancer med noget indkøbt kraprod, som blev sat i blød i aftes. Første portion er allerede i farvesuppen. 200 gram lækker uld/silke i fingering vægt. Jeg regner med at de får den kraftigste røde farve, da de er først i gryden og får lov at ligge der til i morgen. Jeg holder vandet på 50-70 grader, farven skulle gerne blive rigtig flot rød! Men det er jo noget af det sjove ved plantefarvning, man kender ikke resultatet før man hiver garnet op af gryden og vasker og tørrer det.

Jeg regner også med at lave nogle overfarvninger af nogle af de gule fed fra sidste uge, så jeg kan opnå orange, og pønser på at forsøge mig med ujævne farvninger, så garnet kan blive meleret – eller måske endda ligefrem få flere forskellige farver. Mere om det i morgen!