bejdsning,  Garn,  Plantefarve,  strik,  webshop

Forbereder den kommende farvesæson

Hej Allesammen

Jeg har lige fået fri fra arbejde, det er weekend og solen er lige tittet frem efter nærmest uendelige mængder regn i februar måned. Jeg fornemmer at foråret er på vej!

I uge 7 var jeg med familien i sommerhus i Nordjylland. Det er ikke ofte vi har været på de kanter, så der var nok at tage rundt og se på. Vi var bl.a. i Løkken, Blokhus, Lønstrup og en tur helt op til Grenen for at se havene mødes. Ungerne flød rundt i sommerhusets pool en stor del af tiden, og det var bare skønt at have tid sammen – langt væk fra dagligdagens gøremål.

Mindstepigen ved Vesterhavet lige inden stormen for alvor tog fat

Jeg fik selvfølgelig sneget mig ind i diverse garnbutikker undervejs, og fik også shoppet lidt nyt til strikkekurven. Af en eller anden grund blev jeg ved at finde spændende strømpegarner. Så selv om jeg egentlig synes, det er ret kedeligt at strikke strømper – særligt nr. 2 (det famøse second sock syndrome), så røg der altså en del af dén slags i kurven. De kan jo heldigvis også bruges til andet end strømper.

Jeg kom også i gang med et projekt jeg har haft liggende i flere år – den smukke bluse Journey af Lisa Renner. Jeg så den engang på Håndarbejdsmessen i Rødovre, og blev så begejstret, at jeg måtte købe den. Men min mand havde også set min begejstring, og havde i al hemmelighed også købt et kit (dog i andre farver). Jeg fik strikket den ene af dem hurtigt efter, og boede i blusen i tiden efter. Den strikkes i en ultratynd en-trådet merino, som jeg hurtigt bliver træt af at strikke med. Og derfor fik jeg aldrig strikket det andet kit. Men nu er jeg altså i gang. Den bliver flot, men det tager lang tid.

Kit til trøjen Journey af Lisa Renner

Herhjemme har jeg gang i forberedelserne til den kommende farvesæson. Jeg er så småt begyndt at bejdse vinterens indkøb af ufarvet garn, så det er klar til gryderne, når planterne for alvor spirer. Det bliver skønt at komme i gang igen. Jeg farver nemlig mest i de lune måneder, hvor garnet kan komme ud på terrassen og hænge til tørre og hvor der er masser af lækre friske farveplanter at vælge imellem.

Hvis du ligesom jeg også er blevet bidt af en gal sok, har jeg også masser af strømpegarn i shoppen. Klik her og se alle de lækre sager: https://plantefarvetgarn.com/produkt-kategori/uld-nylon/

Pandebånd strikket i plantefarvet strømpegarn – vejer kun 19 gram, så der er nok i et mini-fed.

Til sidst et billede jeg tog på en lille gåtur herhjemme langs Vestvolden. Der er nu også ganske rart her!

Jeg håber I alle får en rigtig dejlig weekend – og et godt forår!

Sol over Vestvolden ved Husum