I dag har jeg taget garnet op af nektarinblomstgryden. Jeg kom kun to fed i, da jeg var meget i tvivl om, hvordan det ville blive. Men udover den lækre marcipanduft, der bredte sig i hele huset i går, er jeg også rigtig godt tilfreds med farveresultatet. Pga. regnvejret var det lidt svært at tage billeder af (jeg har kun mit mobilkamera). Men farven er rigtig fin lys mosgrøn.

IMG_20160415_184644
Garnet er lidt mørkere og mere mosgrøn i virkeligheden, men jeg tager nogle bedre billeder når det er tørt og vejret forhåbentlig) er bedre.

Resten af familien satte så stor pris på duften fra gryden, så da de spurgte, om jeg ikke skulle have noget mere over, var jeg da straks klar på det. Jeg bejdsede heldigvis en god portion for et par dage siden, så jeg har lidt at tage af. Ude på terrassen havde jeg lagt resten af de grene, vi har klippet af nektarintræet i drivhuset, så de var lige til at hive ind og klippe i gryden. Blomsterne havde jeg taget i går, men jeg tror egentlig ikke de har bragt nogen farve til, så det er bare fint med lidt ekstra grønt.

 

Kommende projekter:
Næste længerevarende projekt jeg har i tankerne er avocado-farvning. Jeg har læst en del om det, og gemt sten og skaller i fryseren hele vinteren, så det skal snart sættes i gang. Jeg har købt nogle store henkogningsglas, som skal fungere som opbevaring, mens farven udvikles. Det skal gerne stå og trække i nogle uger – hvis ikke måneder. Men så skulle avocado også kunne give smukke lyserøde farver, så det er jeg meget spændt på.

En anden ting jeg vil afprøve er æblegrene. Vi har beskåret to af vores æbletræer en hel del, og jeg har læst, at det skulle kunne give en smuk lysegrøn. Så det skal også snart testes – og er ikke helt så langvarigt et projekt som avocadoerne.