Forleden lagde jeg 500 gram hvid lammeuld i gryden med tørret gyldenris. Første bad gav en rigtig kraftig gul-grøn farve, men andet bad blev meget lysegult. Egentlig ganske fint og sart, men jeg synes, der skulle noget mere til, så jeg hældte min hengemte krap-blåtræssuppe tilbage i gryden og puttede halvdelen af de fem fed ned i gryden igen for at se om jeg kunne opnå en fin to-farvet effekt.

Dét kunne jeg. Jeg var ellers noget i tvivl om farven ville trække op i det lyse, men det gjorde det kun en lille smule, så det har stadig den sarte gule farve på ca. halvdelen af fedet, og har så fået en fin støvet lilla på den anden halvdel. Det er så fint, at jeg virkelig skal tage mig sammen for at sætte det til salg på siden. Det kribler simpelthen sådan i fingrene efter at lege med det på pindene! Meeeeen det går jo ikke, hvis jeg skal forsøge at lave en forretning….. så det kan være, det dukker op i shoppen. 🙂

Jeg har ikke ret meget ufarvet garn tilbage lige pt., så jeg må jo lege med det, jeg har. Jeg puttede derfor ca. 300 gram sandfarvet lammeuld i gryden efter jeg havde taget det andet op. Da det var færdigt, havde det fået en lidt kedelig støvet grå-lilla farve, og jeg synes, der skal noget mere til. Så nu står det igen i gryden.

Vi får tømt haveaffald i morgen, så da den værste slud og hagl var væk, nåede vi lige lidt havetid. Jeg opdagede at skvalderkålene var dukket frem under hækken, og kom i tanker om at have læst, at de kan give blågrøn. Den skulle dog ikke være helt så farveægte som nogle af de andre plantefarver. “Kun” 10-15 år. Men hvor meget strik holder alligevel så længe? Det må i hvert fald prøves, tænker jeg. Så den gamle farvesuppe røg ud og i kom en hel bunke friske skvalderkålskud. Efter et godt opkog, viste en hurtig køkkenrulleprøve at farven var fin gulgrøn. Hvordan den så bliver når den kommer ovenpå den lilla-grå må tiden jo vise.

Avocado forsøget fortsætter
Mit avocadoforsøg går stadig fint. Jeg har ikke fået taget billeder i dag, men på det fra i går kan I se, at begge glas er stadig meget orange – og så vidt jeg kan se er der ikke noget mug – til trods for at jeg ikke har fået varmet dem igennem, som jeg ellers havde tænkt på. Men vi har haft en travl weekend herhjemme, så der har ikke været så meget tid til den slags.