For en uges tid siden var Dille (fra Ravelry) så sød at tilbyde, at jeg kunne komme og “høste” brændenælder i hendes have. Det var sjovt at møde en fra Ravelry i den virkelige verden.

Da jeg her i løbet af ugen endelig fik bejdse hjem igen, skyndte jeg mig at få bejdset en masse, så jeg kunne sætte brændenældesuppen i gang, inden de stakkels planter forgik i varmen.

Der var masser af brændenælder i posen, så jeg fyldte gryden rigtig godt op. Det fik lov at koge sammen og køle lidt af, og da garnet kom i, fik det lov at stå en dags tid efter første opkog og fik derefter igen en kort tur på blusset dagen efter. Da jeg tog garnet op, var det den fineste lysegrønne farve, der mødte mig.

Lys mosgrønt strømpegarn

For at holde liv i kraften i suppen, tilsatte jeg endnu en god bunke blade til gryden til andet bad. Det kom op her i eftermiddags og var overraskende nok helt brunt. Stadig smukt, men slet ikke det, jeg havde forventet. De to farvninger (5 fed i alt) er alle det rigtigt lækre 75% superwash uld og 25% nylon i “high twist” og løber  450 meter pr. 100 gram. Garnet er strømpegarn, men egner sig også perfekt til tynde sjaler, og lign.
http://plantefarvetgarn.com/product/lysebrunt-stroempegarn/

Solfarvning med tulipaner

De sidste tulipaner i haven var færdige i går, så jeg snuppede bladene inden de visnede helt væk, og puttede op i det mørkeste af de to farveglas for at se om det kan tilføje ekstra farve. Nu får det lige lov at stå – formentlig indtil min fridag på onsdag, og så er jeg spændt på hvor meget af farven, der har hængt fast i garnet.

plantefarvning tulipan
De sidste af mine tulipaner (lilla) er kommet i glasset med de mørke blade. De røde blade ser ud til at give gul.

Og til sidst lige et friste-billede af nogle af mine lækre strømpegarner sammen:

IMG_20160529_204438