webshop

Når jeg farver

Min tilgang til farvning afhænger meget af lyst og humør. Nogen gange laver jeg sweater kvantiteter – altså 4-5-600 gram ens garn, så der er nok til at strikke en hel sweater i det. Andre gange eksperimenter jeg med mindre mængder af forskellige garntyper i samme farvebad.

Og en af mine helt store diller om sommeren er solfarvning, som jeg ofte har skrevet om, hvor man aldrig helt ved hvad der dukker op af glasset i sidste ende. Det er nemt og sjovt.

I dag har jeg fri, og har for første gang længe gang i en gryde med cochenille. Jeg havde overvejet at gå på sanketur i nærheden, da jeg havde afleveret den mindste (som forøvrigt lærte at cykle i går – stor dag – men en helt anden historie.)

Anyways… det er så varmt og trykkende i dag, at jeg simpelthen ikke orkede det. Så jeg har haft noget OL kørende i baggrunden og så ellers ordnet garn og sat cochenille over.

I første omgang lagde jeg 400 gram hvidt uldgarn og 4 minifed merino. Det hænger nu til tørre udenfor, for det er heldigvis ikke blevet til noget med det varslede skybrud endnu. Selv om det buldrer og brager i det fjerne.

Garnet fra første bad i cochenille

Anden omgang som er i gryden i skrivende stund, er en blanding af gråt uldgarn og lidt forskelligt andet, som jeg gerne ville overfarve. Indtil videre ser det ret spændende ud.

Hvis der er farve tilbage, har jeg lagt noget mere garn frem, som kan overfarves bagefter. Men det ser jeg på lidt senere.

Håber I alle har en dejlig dag. Kig endelig ind forbi min shop og lad dig friste. Der er noget for enhver smag!

https://plantefarvetgarn.com/shop

Bedste hilsner fra

Anne Katrine

Plantefarvet Garn by /ankajo